Yazı boyutunu değiştir
Sistem saati: 21 Oca 2018, 11:32


Yeni bir konu gönderCevap gönder 1 sayfadan 1. sayfa   [ 1 ileti ]
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Alman Büyükelçiliği’nden Türklere Mangal Dersi.
İletiTarih: 01 Eyl 2016, 14:34 
Onursal Üye

Kayıt: 20 Şub 2009, 22:40
İleti: 26408

Alıntı:

Alman Büyükelçiliği’nden Türklere mangal dersi. 11:571 Eylül 2016


Alman Büyükelçiliği’nden Türklere mangal dersi
Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, Türkçe resmi twitter hesabından ‘Güvenli ve Sağlıklı Mangal Keyfi’ başlıklı bir yazı paylaşarak mangal yapmanın püf noktalarını anlattı.
Fırat TUR

Resim

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, Türkçe Twitter hesabından ilginç bir yazı paylaştı.

Büyükelçilik, Türk kültürünün en önemli ve vazgeçilmez öğelerinden olan mangal keyfinin nasıl sağlıklı ve güvenli olacağını anlattı. ‘Mangal dersi' niteliğindeki yazıda mangalda zararlı maddelerin nasıl ortaya çıktığı ve nasıl engellenebileceği, mangalda pişirilecek gıdalarda nasıl bakteri oluşabileceği ve risksiz mangal keyfi yapmanın püf noktalarına yer verildi.

:arrow: İşte Almanlardan Türklere mangal dersi:
ZARARLI MADDELER NASIL ORTAYA ÇIKABİLİR?


Mangalın ateşine veya ızgaranın üstüne marine edilmiş et veya balıktan yağ damlarsa, zararlı polisiklik aromatik hidrokarbon maddesi oluşabilir ve bazı kanserojen maddelerin oluşumuna neden olabilir. Eğer et çok uzun bir süre ısıya maruz kalırsa, yine sağlığa zararlı maddeler, örneğin heterosiklik aromatik aminler oluşabilir.

:arrow: MANGALDA ZARARLI MADDELERİN OLUŞUMUNA NASIL ENGEL OLABİLİRİZ?

Polisiklik aromatik hidrokarbon maddesinin oluşumunu engellemek için çok az miktarda katı ve sıvı yağ köze akmalıdır. Kolay çözümlerden bir tanesi ızgara kaplarının kullanılmasıdır. Izgara üzerindeki yiyecekten akan sıvı bu kaplara aktığından doğrudan yanan ateşle temas etmez.

:arrow: HANGİ GIDALARDA SALMONELLA BAKTERİSİNİN OLUŞUMU SORUN YARATABİLİR?

Gıdalarda oluşan bakteriler mide bulantısına, ishale veya kusmaya neden olabilir. Bilhassa yaz aylarında gıdadan enfeksiyon kapma riski daha fazladır, çünkü uzun süre soğuk şartlarda muhafaza edilmeyen gıdada bakteri çabuk ve hızlı çoğalır.

Mikroplar çiğ et ve balık vasıtasıyla soslara da ulaşabilir. Gerçi mangal veya ızgarada salmonella gibi bakteri, gerekli olan ısıya ulaşıldığında ölür. Fakat bakterinin ellere, çatal bıçağa veya mutfak tezgâhına bulaşmasıyla başka yiyecekler de etkilenebilir.

:arrow: RİSKLERE NASIL ENGEL OLABİLİRİZ?

Gıdalar hijyenik kullanıma uyulduğunda gıda enfeksiyonlarını engelleyebiliriz:

Çiğ olan hayvansal gıda ile diğer gıdaları (örneğin salata, tatlı gibi) birbirinden ayrı hazırlanmalı ve muhafaza edilmeli,

Derin dondurucuda olan etin çözümü buzdolabında yapılmalı,

Çiğ olan hayvansal gıda, sos veya çözülme sırasında oluşan su ile temas eden kaplar ve yüzeyler bir daha kullanmadan önce detaylı sıcak suyla ve deterjanla temizlenmeli,

Eller de hazırlık ve pişirme aşamaları arasında sıcak su ve sabunla iyice yıkanmalı,

Et mutlaka iyi pişmeli, beyaz ette ise, kemiğe olan kısımda da etin rengi beyaz ile gri arasında olacak şekilde pişirilmelidir.
:arrow: http://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/alma ... i-1373233/

_________________
.

..Forum Kuralları ve Üyelik Sözleşmesi İçin Tıklayın.
..(viewtopic.php?f=6&t=1)

..Forumumuzun Yazım Kuralları için tıklayın.
..(viewtopic.php?f=6&t=14739)

..Yasaklı yayınlar için duyuru: Tıklayın..
..(viewtopic.php?f=6&t=20215&start=0)


..........Zorsa mutlaka başarırım.
..................................İmkansızsa biraz zaman alır..
.
.


Sayfa başı
 Profile bak  
 
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni bir konu gönderCevap gönder 1 sayfadan 1. sayfa   [ 1 ileti ]


Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir


Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  


İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden biri olan SiyasiForum.net Siyasi Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. SiyasiForum.Net hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde dönüş yapacaktır. Forumumuz kesinlikle hiçbir şekilde parti, örgüt, kurum, kuruluş ve oluşumu desteklememektedir. Tüm Problemler ve Reklam İçin: İletişim Formu için tıklayınız.